Brandweer legt zandzakken op dak van Docks Bruxsel

© Saskia Vanderstichele
| Brandweer moet alweer uitrukken voor Docks Bruxsel.

Om het hoofd te bieden aan de aangekondigde storm is de Brusselse brandweer dinsdagnamiddag opnieuw uitgerukt voor het dak van Docks Bruxsel. Zandzakken moeten de losgekomen zinkplaten op hun plaats houden. Afgelopen weekend kwam een deel van het dak los door felle rukwinden.

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw hangen sommige dakpanelen opnieuw los. Door de felle wind dreigen die weg te vliegen. Om dit te voorkomen legt de brandweer zand- en steenzakken op het dak. Die operatie is sinds 15 uur aan de gang en zal nog een tijdje duren.

"Er zijn enkele metalen platen naar beneden gevallen, maar zonder erg", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene aan BRUZZ. De politie is ter plaatse om de Van Praetbrug af te sluiten zodra er delen van het dak op het wegdek vallen. Docks Bruxsel zelf moest niet ontruimd worden.

Afgelopen weekend kwamen de bovenste zinkplaten van de evenementenzaal Docks Dome los door de felle wind. Daardoor werd het verkeer tijdelijk stilgelegd tussen de Werkhuizenkaai en de Van Praetbrug. Er vielen geen gewonden en de schade bleef beperkt. Het winkelcentrum Docks ging maandag ook gewoon opnieuw open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?