Brandweer: ‘Afsluiting Lakensestraat kost ons 10 minuten’

© brusselnieuws.be
16/02/2015

Het nieuwe verkeersplan van de Stad Brussel kost de hulpdiensten bij sommige oproepen tot tien minuten vertraging. Dat zegt de Brusselse brandweer. De afsluiting van de Lakensestraat is de doorn in het oog.

De Lakensestraat is sinds december vorig jaar afgesloten ter hoogte van de Kleine Ring. Verkeer dat richting centrum wil rijden stoot op enkele betonblokken.

De brandweer, met zijn kazerne aan de Helihavenlaan, gebruikte de Lakensestraat samen met de Arteveledestraat echter als doorgang voor interventies in Anderlecht. De hulpdiensten moeten nu omrijden via het kanaal op de centrale lanen en dat kost hen extra tijd. “Afhankelijk van de omstandigheden kost ons dat tot 10 minuten”, zegt woordvoerder Pierre Meys in La Capitale. “Dat is enorm in omstandigheden waarin elke seconde telt.”

Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) is verbaasd over het nieuws. “Wij hebben eind januari nog een mail gekregen van de chef interventieploegen waarin staat dat er geen probleem is”, klinkt het op haar kabinet. “We zijn dan ook verbaasd over dit bericht. Maar als er een probleem is dan moet daar zeker een mouw aan gepast worden.”

Kijk ook naar de video van tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni