Brandweer dompelt hybride wagen onder na vermoedelijke brandstichting

© PhotoNews
| De brandweer moest een hybride voertuig volledig onderdompelen om de brand te blussen.
Updated: 29-04-2019 - 15:41

De Brusselse brandweer heeft afgelopen nacht een hybride voertuig ondergedompeld in een container vol water, nadat het voertuig volgens ooggetuigen in brand was gestoken. Een man zou een lont op de auto hebben gegooid, vernam BRUZZ.

De brand in de wagen is zondagavond omstreeks 23.45 uur uitgebroken, in de Voltastraat in Elsene. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een hybride voertuig dat opgeladen werd via een stopcontact.

Het vuur was snel geblust, maar omwille van de eventuele thermische instabiliteit van de cellen van de batterij, besloot de brandweer het voertuig onder te dompelen in een container met water.

"Er werd een beroep gedaan op de daartoe bestemde container van de autoassemblagefabriek in Vorst", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De kraan van de brandweer heeft het voertuig in de container gehesen, en deze werd onder begeleiding van een autopomp en de politie overgebracht naar de site van het bedrijf. Daar werd de container gevuld met water. De auto blijft ondergedompeld zolang nodig is om de cellen volledig af te koelen."

Kwaad opzet

Drie ooggetuigen, tegenover wier woning de auto geparkeerd stond, werden rond 23.45 uur opgeschrikt door een luid gebonk. Toen ze uit het raam keken, zagen ze een man die met een steen een van de ramen van de wagen probeerde in te slaan.

Toen dat niet lukte, stak hij vervolgens met een brandend stuk papier de auto in brand. “We zagen ook een jerrycan liggen, die hij waarschijnlijk ervoor al over de auto had leeggegoten”, zegt een van de getuigen aan BRUZZ. Daarna ging de vermoedelijke dader ervandoor.

De woordvoerder van de brandweer, Walter Derieuw, is niet op de hoogte van deze getuigenissen en volgens hem waren ze ook niet opgenomen in het brandweerrapport dat na het incident werd opgesteld. Toch hebben de drie getuigen een verklaring afgelegd.

Bekijk hieronder de video's die de ooggetuigen gemaakt hebben:

Videobeeld van een ooggetuige

Videobeeld van een ooggetuige

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?