Busfabrikant Volvo gaat te lage hybridebussen heropmeten

© MIVB
| Fabrikant Volvo gaat de bussen opnieuw opmeten.

De fabrikant van de nieuwe hybridebussen van vervoersmaatschappij MIVB, gaat die heropmeten. De bussen schampten het wegdek en zijn op andere lijnen ingezet om schade te vermijden.

Enkele gloednieuwe hybride bussen van de MIVB, gebouwd door Volvo, zijn gisteren even uit rotatie gehaald omdat ze het wegdek beschadigden omdat ze te laag waren. Het gaat om bussen van lijnen 36 en 41. De bussen zijn intussen ingezet op andere lijnen, waar er geen hinder is.

Volvo gaat nu de hele vloot opnieuw meten, want de bussen variëren in hoogte. Dat schrijft de krant La Dernière Heure. Technici van Volvo gaan in de depots van de MIVB bekijken om welke bussen het gaat, buiten de diensturen, om de zaak op te lossen.

De MIVB zegt dat er geen impact zal zijn op het reizigersverkeer. "De hele vloot van 110 bussen zal blijven rijden," zegt een woordvoerder in La Dernière Heure. "Het is normaal dat, wanneer er nieuwe bussen aankomen, er aanpassingen moeten gebeuren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?