Brandweer haalt ringslang uit auto in Koekelberg

© Kevin Van den Panhuyzen
| Ringslang.

De brandweer van Brussel heeft woensdagnamiddag een ringslag gered uit een wagen in Koekelberg. Het verdwaalde reptiel, dat onder meer voorkomt in de moerassen van Jette, verkeert in goede gezondheid.

Agenten van de politiezone West en moesten woensdagmiddag uitrukken voor een bijzondere interventie in de Herkoliersstraat in Koekelberg, waar onder een Fiat Punto een slang aangetroffen werd. Het reptiel van goed een meter lang vluchtte weg in het onderstel van de wagen.

De brandweer van Brussel moest ter plaatse komen, alsook een heftruck om de auto op te tillen. Met twee grijparmen slaagden de brandweermannen erin de slang uit zijn schuilplek te halen. De ringslang, herkenbaar aan zijn witte kraag, hield er een kleine wonde aan zijn staart aan over.

De slang werd overgebracht naar het Brussels centrum voor wilde dieren in Anderlecht. "De wonde zal hier schoongemaakt worden en zodra de slang helemaal genezen is, laten we het dier opnieuw los in zijn natuurlijke habitat. De ringslang is een inheemse soort die voorkomt in de moerassen van Jette", zegt Nad├Ęge Pineau van het dierencentrum aan de krant La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?