| In de Victor-Emmanuel III laan, vlakbij het Sint-Jobsplein, is een kanjer van een boom neergeknald

Brandweer komt ruim 700 keer tussen vanwege storm Ciara

TG
© BRUZZ
10/02/2020

De Brusselse brandweer is al 734 keer tussengekomen door de storm Ciara die over ons land trekt. Dat is dubbel zoveel als op een 'normale' dag. De meeste interventies waren voor omgevallen bomen en objecten die dreigden weg te vliegen. Niemand raakte gewond.

Van zondag middernacht tot maandagochtend 6 uur waren er 734 tussenkomsten, meldt de Brusselse brandweer. Het gaat om tussenkomsten van de brandweer en de medische hulpdiensten.

Bijna alle interventies van de brandweer hadden te maken met het noodweer, 321 van de 387. De brandweermensen telden 72 omgevallen bomen en 249 interventies voor diverse voorwerpen die op straat dreigden te vliegen (dakgoten, bloembakken...).

Maandagochtend stonden er geen interventies meer op de wachtlijst van de brandweer, er waren op het moment van schrijven nog vijf tussenkomsten aan de gang.

Weggevlogen gevel

Aan tramhalte Lemonnier kwam bijvoorbeeld een deel van de gevel van een appartementsgebouw los. 20 mensen moesten geëvacueerd worden. De gevel ligt er maandagochtend nog op straat, de Zuidlaan is daardoor afgesloten ter hoogte van Lemonnier.

In Ukkel viel dan weer een enorme boom op een auto in de buurt van het Sint-Jobplein.

De storm zorgt nog voor wat hinder. Bij vervoersmaatschappij MIVB verloopt het verkeer wel opnieuw normaal, bij de NMBS geldt ook maandag een snelheidsbeperking en zijn een aantal piekuurtreinen afgeschaft. Het Ter Kamerenbos blijft afgesloten voor het verkeer en dat zorgt voor file op de Waterloosesteenweg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Storm , ciara , brandweer , interventies

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni