Brandweer ontdekt wietplantage bij garagebrand

© Google streetview
| De garage in de Gustave Demanetstraat

In de nacht van zondag op maandag zijn in Laken een duizendtal wietplanten gevonden bij een garagebrand. De rook, die door een smalle opening in één van de muren stroomde, duidde op een brand op het gelijkvloers.

De Brusselse brandweer werd opgeroepen rond 23:45 uur om in te grijpen bij rookontwikkeling in de Gustave Demanetstraat in Laken. De rookpluimen stroomden uit een klein gaatje in één van de muren van een parking op het gelijkvloers.

Bij het inbeuken van een gesloten deur stootten de brandweermannen op een cannabisplantage van zo'n 1.000 planten. Dat schrijft de krant La Capitale. Van zodra het vuur onder controle was, werd de politie ter plaatse geroepen.

De oorzaak van de brand bleek een oververhitte elektriciteitskabel in het plantagelokaal, zo bevestigt het Brusselse parket. Eén verdachte werd verhoord, maar is ondertussen weer vrijgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?