Brandweer redt Bosvoordse beestenboel uit brand

© Brusselse brandweer
| Verschillende gekko's hadden verzorging in een dierenkliniek nodig.

Bij een brand in een gezinswoning aan de Zeegodenlaan in Watermaal-Bosvoorde zijn vrijdag drie chinchilla's om het leven gekomen. De brandweer slaagde er wel in een Mechelse herder te reanimeren en verschillende andere dieren te redden. Er vielen geen menselijke slachtoffers.

Het vuur brak omstreeks 14.50 uur uit, vermoedelijk door een kortsluiting aan een vivarium waarin insecten gekweekt werden. Die insecten waren bedoeld als voedsel voor de talrijke aanwezige hagedissen en gekko's. In de woning waren nog heel wat andere dieren aanwezig, waarbij ook honden en katten.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar drie chinchilla's - een type knaagdier - kwamen wel om het leven in de rook. Een Mechelse herder moest gereanimeerd worden en werd overgebracht naar een dierenkliniek. Ook een wateragame en verschillende gekko's hadden verzorging in een dierenkliniek nodig.

De menselijke bewoonster van het huis bleef ongedeerd en kon na de bluswerken en de nodige ventilatie haar woning opnieuw betrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?