Brandweer redt man uit kanaal in Molenbeek

© Bart Dewaele
| Het kanaal ter hoogte van de Koolmijnenkaai (archiefbeeld).

In de nacht van zaterdag op zondag is een man ter hoogte van de Koolmijnenkaai in Sint-Jans-Molenbeek in het kanaal gevallen. Een reddingsploeg van de Brusselse brandweer viste de drenkeling uit het water. Hij moest gereanimeerd worden door de hulpdiensten. Zijn leven is in gevaar.

De Brusselse brandweer werd iets na 1 uur opgeroepen voor een persoon die in het kanaal gevallen was. Volgens getuigen zou er geen kwaad opzet in het spel zijn, maar zou het om een ongelukkige val gaan.

Een reddingsploeg begaf zich naar de opgegeven plaats aan de Koolmijnenkaai in Molenbeek, maar de drenkeling werd niet meteen gevonden. Na enkele opzoekingen slaagde de duikersploeg erin de man te localiseren.

Hij werd in bewusteloze toestand op het droge gebracht. Ambulanciers en de MUG waren ter plaatse en gingen meteen over tot reanimatie van het slachtoffer. De man werd overgebracht naar de Sint-Jankliniek op de Kruidtuinlaan.

Tijdens het transport naar het ziekenhuis moesten ambulanciers de reanimatie verderzetten. "Zijn leven is in gevaar", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?