Brandweer uren in de weer met dakbrand in de Aarlenstraat: opruimwerken pas rond 16.30 uur klaar

Updated: 20-01-2023 - 18:28

De brand in de Aarlenstraat

De brandweer is uiteindelijk tot laat vrijdagnamiddag bezig geweest met de naweeën van dakbrand die afgelopen nacht en ochtend gewoed heeft in een leegstaand kantoorgebouw in de Aarlenstraat. Pas rond 16.30 uur waren alle brandweeroperaties afgelopen. Bij de brand, die een accidentele oorzaak kende, kwam geen asbest vrij, maar twee brandweerlui raakten wel lichtgewond. Zij hebben intussen het ziekenhuis mogen verlaten.

Omstreeks twee uur ’s nachts ontstond een brand in een leegstand kantoorgebouw in de Aarlenstraat, zegt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. “De oorzaak is nog niet bevestigd, maar er waren renovatiewerken bezig aan dit gebouw. Mogelijk is de brand een gevolg van de renovatiewerken aan het dak.”

Bij de brand raakten twee brandweermannen lichtgewond. Zij hebben intussen het ziekenhuis mogen verlaten.

Bij de interventie kreeg de Brusselse brandweer versterking van de collega's uit Antwerpen, die ter plaatse kwamen met een hoogtewerker die tot 50 meter hoog kan reiken.

Pas rond 08.00 uur was de brand volledig geblust maar nadien had de brandweer nog handenvol werk om de brokstukken van het dak op te ruimen en heropflakkeringen te vermijden.

In de loop van de namiddag werden onder het dak verschillende hotspots gelokaliseerd waar een mogelijke heropflakkering dreigde, maar uiteindelijk kon de brandweer omstreeks 16.30 uur alle operaties beëindigen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?