Brass'art haalt beoogd bedrag op via Growfunding

LT
© BRUZZ
21/02/2017

Brass’art Digitaal Café, een pop-up café met een cultureel aanbod, opent in maart zijn deuren op het Gemeenteplein in het hartje van Molenbeek. Via Growfunding slaagde het platform Diversité-sur-scène er in om 11.255 euro te verzamelen voor het project.

Brass’art is een tijdelijk project in afwachting van het geplande cultuurcafé van de gemeente. “We willen een ruimte creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mensen kennis kunnen maken met artiesten en hun talenten”, zegt Mohamed Ouachen, Brusselse acteur en initiatiefnemer van het project, aan BRUZZ.

Brass’art is slechts één van de drie projecten van Diversité-sur-scène. “Naast het café willen we twee andere ruimtes creëren: Renc’art en Débrouill’art. De eerste ruimte zou dienen om evenementen en seminaries te organiseren. In Débrouill'art zullen stages en ateliers plaatsvinden.”

Growfunding
Twee weken geleden gingen de eerste werken van start. De isolatie moet helemaal vernieuwd worden alsook de elektriciteit. Om dit te kunnen doen lanceerde Diversité-sur-scène een Growfunding - dat is een Brusselse variant van het principe van crowdfunding - met als streefdoel 11.000 euro. Ondertussen is het gewenste bedrag behaald en blijft de teller lopen tot begin maart.

Aan het project werken vooral vrijwilligers uit Molenbeek. Ook de organisatoren van Bar Eliza in Koekelberg helpen mee om het project op poten te zetten.

Buurtbewoners
Volgens Ouachem zijn de meeste Molenbekenaars zeer positief over het project. Al leeft er ook wantrouwen tegenover het feit dat het café ook alcohol zal serveren. “Sommigen zijn bang dat het een discotheek zal worden maar dat is helemaal niet de bedoeling. We zullen er ook op toezien dat het gebruik niet overdreven is en indien nodig zullen we maatregelen nemen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie