Brass’art volgt zichzelf op als uitbater nieuw cultuurcentrum

KVDP
© BRUZZ
13/11/2018

Op het gemeenteplein in Molenbeek komt er tegen juli 2019 een nieuw gemeentelijk cultuurcentrum. Brass’art, dat op dezelfde plek al een tijdelijk cultuurcafé uitbaat, mag het nieuwe en groter cultuurcentrum uitbaten.

Sinds 22 maart 2017, een jaar na de aanslagen, heeft Brass’art een tijdelijk cultuurcafé op het gemeenteplein in Molenbeek. De bedoeling was om de gemeente positief in de kijker te zetten en een podium te geven aan ‘niet-traditionele’ artiesten. “Het tijdelijke Brass’art-project heeft zijn doel helemaal bereikt”, zei schepen Karim Majoros (Ecolo) aan BRUZZ.

Maar het ging om een tijdelijk project. Op dezelfde plek zou er tegen juli volgend jaar een nieuw, gemeentelijk en definitief cultuurcentrum komen dat ook de twee aanpalende rijhuizen zou omvatten. Afgelopen zomer lanceerde de gemeente een projectoproep voor de uitbating van het nieuwe centrum.

Langdurig project

Brass’art stelde zichzelf kandidaat, net als twee concurrenten, maar die haalden het niet. Het gemeentebestuur koos voor Brass’art, dat aan de slag kan gaan met een groter team. Het zal ook samenwerken met De Vaartkapoen, het gemeenschapscentrum om de hoek.

"Brass'art is een geslaagd project", herhaalt de bevoegde schepen Karim Majoros nog voor BRUZZ, "maar het kan nog beter, want het gaat nu om een langdurig project." Brass'art kan nog minstens negen jaar op het gemeenteplein blijven, bevestigt Majoros.

Het nieuw cultuurcentrum, waar de komende maanden aan gewerkt zal worden, zal plaats hebben voor onder meer een bar en een restaurant. Typische Belgische gerechten als vol-au-vent zullen er naast halalgerechten op het menu staan. Daarnaast krijgt Brass'art een tuin en een coworkingruimte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, brass'art, cultuurcentrum molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie