| Het Maison de la Création in Laken

Brass’art sluit deuren aan Bockstaelplein

EDB
© BRUZZ
27/06/2019

Het Brass’art-filiaal aan het Bockstaelplein in Laken sluit de deuren. Volgens bezieler van het project Mohamed Ouachen kreeg het concept er niet voldoende vrijheid. “De plaats moet zich aanpassen aan het publiek, en niet omgekeerd.”

In januari nam het nieuwste filiaal van Brass’art zijn intrek in het Maison de la Création op het Bockstaelplein. Afgelopen woensdag kondigde Mohamed Ouachen aan dat het filiaal opnieuw zal sluiten.

“De testperiode van ons huurcontract loopt af en we hadden het gevoel dat we hier niet voldoende vrijheid kregen,” vertelt Ouachen aan BRUZZ. “Bij een nieuw initiatief moesten we de ideeën steeds eerst aftoetsen bij het Maison de la Création, of bij de gemeente. Dat kostte ons kostbare tijd.”

Volgens Ouachen begrijpt het Maison de la Création de beslissing. “Ze geven zelf ook toe dat ze niet altijd kunnen doen wat ze willen. Ze moeten zich ook vaak aanpassen," aldus Ouachen. “Maar de bedoeling van Brass’Art is net dat het publiek de ruimte naar zijn hand kan zetten, niet omgekeerd.”

Ouachen gaat nu op zoek naar een nieuwe, lege ruimte in dezelfde buurt. “We willen niet weg uit deze wijk, want er was veel vraag naar ons project.”

Het Brass’art-pand op het gemeenteplein in Sint-Jans-Molenbeek is momenteel gesloten wegens verbouwingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , brass'art , Mohamed Ouachen , Bockstaelplein , Maison de la Création

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni