SummerGuide2018 DRINK04 Brassart (1)

| De Brass'art in Molenbeek (archiefbeeld). De tweede stek komt aan het Bockstaelplein

Brass’art opent nieuwe stek aan Bockstaelplein

Arnaud De Decker
© BRUZZ
01/12/2018

Na Molenbeek is de Brusselse deelgemeente Laken aan de beurt. In januari opent Mohamed Ouachen, de man achter Brass’art, een tweede stek op het Bockstaelplein. “De bedoeling is om op termijn heel Brussel in te palmen”, aldus Ouachen.

Het concept achter Brass’art is heel simpel: de sociale cohesie in bepaalde wijken verhogen door mensen samen te brengen. Na Molenbeek is nu Laken aan de beurt. Mohamed Ouachen, de bezieler van het project, trok zelf op zoek naar een locatie. Hij wilde samen met zijn team aan de lokale jeugd een podium geven om zich te ontplooien.

“Op termijn willen we kansen geven aan de jeugd om zich artistiek uit te leven en om creatieve initiatieven te stimuleren”, aldus Ouachen aan BRUZZ. “We willen buurtbewoners, vrijwilligers en lokale artiesten samenbrengen, en de publieke ruimte heroveren”, verduidelijkt hij nog.

Brussel veroveren

Het nieuwe Brass'art-filiaal zal zijn intrek nemen in het Maison de la Création op het Bockstaelplein, en opent de deuren al in januari. “Op termijn is het de bedoeling om Brass’art zodanig sterk te maken dat we nog meer wijken van de hoofdstad kunnen inpalmen. We geloven dat dit een sterk project is, en het groeiend aantal vrijwilligers dat zich inzet voor Brass’art is daar het beste bewijs van.”

Het Brass'art-pand op het gemeenteplein in Molenbeek is momenteel gesloten wegens verbouwingen. Het cultuurcentrum gaat in september 2019 opnieuw open voor het publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving, Resto & Bar, Podium, sociale cohesie, volkscultuur, brass'art

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni