| Brass'art, intercultureel café

Het tijdelijke café Brass'art op het Molenbeekse Gemeenteplein mag nog eens 9 maanden blijven. De gemeente hoopt dat de ploeg ook nadien nog actief blijft op de plek.

Karim Majoros

| Karim Majoros (Ecolo)

Brassart is een intercultureel café op het Gemeenteplein, dat een ontmoetingsplaats wil zijn voor de verschillende culturen die de gemeente Molenbeek rijk is. In tegenstelling tot veel etablissementen in de gemeente vind je er zowel bier als muntthee. De tijdelijke zaak ontstond in de nasleep van de aanslagen.

De gemeente wil het huidige Brass'art samenvoegen met twee aanpalende gelijkvloerse verdiepingen op het plein. Het gemeentebestuur stelt die werken nu 9 maanden uit om de ploeg van Brass'art de mogelijkheid te geven om nog wat meer ervaring op te doen. Dat meldt schepen Karim Majoros (Ecolo) aan onze redactie.

"Brass'art is een meerwaarde, een mooie vitrine voor onze diverse gemeente", zegt Majoros. "De extra maanden zullen de ploeg meer ervaring geven, zodat ze sterker staan om ook in de toekomst de uitbating van het grotere café in de wacht te slepen."

Het gemeentebestuur beslist pas later wie de plek op lange termijn mag uitbaten. Zowel de huidige ploeg als andere spelers mogen dan meedingen. "Maar we zullen het dossier hoe dan ook niet enkel economisch bekijken", zegt Majoros. "Dit moet ook een plek zijn die de sociale cohesie in de gemeente bevordert."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , brass'art

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni