Concurrent-uitbater Brass’Art Molenbeek dient klacht in

© Brass'art digitaal café via Facebook

Niet iedereen gaat akkoord met de keuze voor Brass’art als uitbater van het nieuwe gemeentelijke cultuurcentrum op het gemeenteplein in Molenbeek. Ridoine Daali, een andere kandidaat-uitbater, meent dat de procedure niet correct verlopen is. “Ik werd door de jury verkozen als beste kandidaat.”

Op het gemeenteplein in Molenbeek komt er tegen juli 2019 een nieuw gemeentelijk cultuurcentrum. In november werd bekend dat Brass’art, dat op dezelfde plek al een tijdelijk cultuurcafé uitbaat, dat nieuwe en groter cultuurcentrum mag uitbaten.

Maar daar is niet iedereen het mee eens. Volgens de website van de RTBF diende ook Ridoine Daali in oktober een projectvoorstel in om het cultuurcentrum uit te baten. Met ‘La Marée bleue’ wou Daali onder meer een visrestaurant uit de grond stampen.

Volgens Daali werd zijn project door de jury als het beste verkozen (met 70 punten tegenover slechts 68 punten voor Brass’Art). Toch was het Brass’Art, en niet ‘La Marée bleue’ die de toestemming kreeg om het cultuurcentrum uit te baten.

Twee zaken

“Het is onbegrijpelijk waarom mijn project het niet gehaald heeft,” aldus Daali. Volgens de man heeft één en ander te maken met de mogelijke onpartijdigheid van oud-schepen Karim Majoros (Ecolo). “Op Facebook schreef hij dat hij heel blij was dat Brass’Art het project had binnengehaald en benadrukt hij dat de gemeente het project van bij de start ondersteund had.”

Majoros van zijn kant weerlegt de argumenten. “Daali heeft al een andere zaak in Molenbeek,” vertelt hij aan de RTBF. “We vonden het niet verstandig om eenzelfde ondernemer twee zaken op twee belangrijke, strategische punten in de gemeente te laten uitbaten.”

Voor Daali en zijn advocaat volstaat die uitleg niet. “Het lijkt erop alsof de laureaat al bij voorbaat gekend was,” klinkt het. “Wij zullen tegen deze beslissing ingaan, ofwel via het Gewest ofwel via de Raad van State.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?