Brigitte De Pauw op klaarlichte dag overvallen

Brigitte De Pauw (CD&V)

OCMW-voorzitster Brigitte De Pauw (CD&V) is op klaarlichte dag voor haar woonst in Jette bestolen. "Een nare ervaring, ik heb er geen andere woorden voor."

"Ik ben nog een beetje beverig," vertelt De Pauw aan BRUZZ. Woensdagnamiddag werd haar halsketting van haar nek getrokken, net toen ze haar woning in de De Smet De Naeyerstraat wou binnengaan. "Achteraf dacht ik eraan dat ik had moeten reageren, maar je kan niet geloven hoe snel dat gaat. Op een fractie van een seconde is het gebeurd."

Na het voorval, dat gebeurde rond vier uur in de namiddag, belde De Pauw de politie op. Ze heeft het gezicht van de dader gezien. Volgens De Pauw gaat het over een jongeman van nog geen achttien jaar. De politie onderzoekt de diefstal.

Voor De Pauw gaat het niet hoofdzakelijk over hoeveel het juweel gekost heeft, 3000 euro, maar over de emotionele waarde die eraan gebonden is. "Dat kan je niet vergoeden, die emotionele waarde. Dat vind ik nog het ergste," aldus De Pauw. In de dertig jaar dat ze in haar straat woont, heeft ze zich nog nooit eerder onveilig gevoeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?