Studenten HUB studeren examens herexamens

Brik voorziet ruim 800 plaatsen voor blokkende studenten

© Belga
23/05/2018

De Brusselse studentenorganisatie Brik zorgt er van 22 mei tot 29 juni voor dat meer dan 800 studenten tijdens de blok terechtkunnen op zestien 'Brik Study Spaces' verspreid over het Brusselse gewest. Daarmee komt Brik tegemoet aan de stijgende vraag van studenten om in groep te studeren.

De studeerruimtes worden ingericht in verschillende Brusselse gemeenschapscentra en bibliotheken, in Muntpunt, het administratiehuis van de VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie), het internationaal studentenhuis Van Orley, het "open huis" van Brik, in de tijdelijke Study Space in het WTC-gebouw en in de Galerij Ravenstein.

Voor de inrichting van de studeerlocaties krijgt Brik sinds 2014 de steun van Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD), de collegevoorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Tijdens de drie blokperiodes kunnen de studenten hun hoofden vol kennis steken en tegelijkertijd genieten van gratis koffie en wifi.

De tijdelijke herbestemming van het WTC-gebouw in de Simon Bolivarlaan zorgt voor de tweede keer dit jaar voor honderd extra studeerplekken in het centrum, die elke weekdag open zijn van 9.00 tot 22.00 uur. De studeerruimtes in de Galerij Ravenstein en in het studentenhuis Van Orley zullen tot in de late uurtjes en zelfs tijdens het weekend open blijven.

Alle locaties en de openingsuren zijn terug te vinden op www.brik.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, brik, studenten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni