Bruegel neemt het Brusselse straatbeeld in met Street Art Parcours

Pieter Bruegel is 450 jaar na zijn overlijden opnieuw springlevend. Om zijn oeuvre en zijn verbondenheid met de hoofdstad te eren, krijgt de grootmeester nu ook een Street Art Parcours dat aan hem gewijd is. De eerste fresco's zijn bijna af en tegen midden juni zijn er liefst elf fresco's te bewonderen langs het parcours.

Een eerste werk van de Franse kunstenaar Lazoo is nu al te zien in de Hoogstraat in de Marollen. Voor dit fresco liet Lazoo zich inspireren door Bruegels schilderij "De bruiloftsdans in de open lucht".

In de Baron Hortastraat vlakbij Bozar wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een tweede monumentaal werk. Tegen midden juni moeten er elf fresco's klaar zijn langs een parcours dat Bruegel ademt.

Het Street Art Parcours werd door visit.brussels opgezet in samenwerking met het Brusselse collectief Farm Prod. De route loopt langs instellingen en iconische locaties die een duidelijke band met Bruegel onderhouden, want de hoofdstad is nauw verbonden met de grootmeester.

De kunstenaar bracht namelijk het merendeel van zijn leven door in Brussel en ligt er ook begraven. De hoofdstad vormde een grote inspiratiebron, want hij schilderde er twee derde van zijn doeken en zelf woonde hij op een steenworp van de Kunstberg. Op het Kunsthistorisches Museum in Wenen na, bezitten de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Belgiƫ de grootste collectie aan schilderijen van Pieter Bruegel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?