Bruno Collard, schepen in Oudergem, overleden op 63-jarige leeftijd

© Gemeente Oudergem

Schepen van Oudergem Bruno Collard stierf op 63-jarige leeftijd, dat kondigde de gemeente vrijdag aan. Het gemeentebestuur heeft een rouwregister geopend voor de man, hij was er al sinds 1995 een schepen.

Bruno Collard, verkozen op de lijst van burgemeester Didier Gosuin (DéFI), was sinds de laatste verkiezingen belast met preventie en huisvesting binnen het schepencollege van de gemeente.

"Vaarwel, mijn vriend", schrijft de burgemeester op Facebook, vergezeld van een foto van een lachende Collard. Na zijn studies aan de UCL leidde Bruno Collard een carrière in de overheidsdienst, tot aan de functie van bestuurder bij het Brussels Instituut voor Milieubeheer (Leefmilieu Brussel).

Hij heeft zijn politieke carrière gekoppeld aan die van Didier Gosuin, waarbij hij de rol van kabinetssecretaris op zich nam toen Gosuin in de Brusselse regering zat. Het was ook het jaar dat Didier Gosuin burgemeester van Oudergem werd, in 1995, dat Bruno Collard het gemeentebestuur binnenkwam, zowel in de gemeenteraad als in de hoedanigheid van schepen.

"Epicurist en levensgenieter, hij verlaat ons na een lange ziekte en laat een vrouw en drie kinderen achter. Hij is al dertig jaar een militant van FDF en DéFI, en is een vriend van de partij die vertrekt", zei DéFI Ouderghem op vrijdag.

Voor Didier Gosuin is Collard "een medereiziger" die vertrekt. "Hij was een sleutelelement in de gemeente Oudergem. (...) Hij stond bekend om zijn vriendelijkheid en beschikbaarheid. Soms te veel", aldus de burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?