Oude abdij Rood-Klooster wordt gerenoveerd

© PhotoNews
| Rood-Klooster bij het Zoniënwoud, UNESCO-werelderfgoed.

De gemeente Oudergem heeft voldoende budget gevonden om de zuidkant van het oude klooster te renoveren. Met die renovatie wil de gemeente meer ruimte garanderen voor kunstenaars. Een aanvraag tot bouwvergunning werd alvast bij het Gewest ingediend.

De gemeente Oudergem heeft een budget van 1,5 miljoen euro weten vrij te maken, bericht La Capitale op zaterdag. Met dat bedrag is het de bedoeling om onder meer de stallen, de schuur, de natuurklassen en de kunstenaarsateliers te renoveren.

“Het hele zuidelijke gedeelte van het klooster dus, behalve het kunstcentrum dat eerder al werd opgefrist,” verduidelijkt de schepen van Openbare Werken Bruno Collard (Défi) op de website van de gemeente.

De gemeente wil van de gelegenheid gebruik maken om meer plaats voor kunstenaars te creëren. “De reorganisatie zal ervoor zorgen dat we een nieuwe expositieruimte kunnen aanbieden, waar meer gefocust zal worden op hedendaagse kunstenaars uit Oudergem zelf,” vertelt Sophie De Vos (Défi), schepen van Cultuur, aan La Capitale.

Begin mei werd de aanvraag tot bouwvergunning ingediend bij het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?