| De haven van Zeebrugge, van waaruit de container verscheept werd

Brussel duikt op in dossier van de 39 doden in koelcontainer Essex

EDB
© BRUZZ
26/10/2019
Updated: 27/10/2019 08.22u

Er worden steeds meer linken gevonden met ons land in het dossier van de 39 mensen die overleden in een koelcontainer in Essex. Niet enkel werd de container verscheept vanuit Zeebrugge, maar nu zou ook één van de slachtoffers enkele dagen voor de fatale oversteek nog een bericht hebben verstuurd vanuit Brussel.

Dat meldde Radio 1 in het nieuws van 13 uur. Hoewel nog steeds niet geweten is waar de slachtoffers ingestapt zijn – het is mogelijk ook Noord-Frankrijk – zijn er nu aanwijzingen dat één van de slachtoffers enkele dagen vóór de dodelijke oversteek nog een foto naar haar familie stuurde. Het negentienjarige meisje zou de foto via Facebook vanuit Brussel hebben verzonden.

Hoewel de Britse politie eerder nog meldde dat de 39 migranten Chinezen waren, lijkt het er intussen steeds meer op dat een groot deel van de 39 slachtoffers in de koelcontainer Vietnamezen waren. Een Vietnamese website heeft de Britse politie immers twintig foto’s gestuurd van mensen die vermist zijn sinds het drama, afkomstig van hun families.

Doodslag

De Britse politie werkt nauw samen met collega's op het Europese vasteland en de Vietnamese ambassade om uit te vlooien hoe en waarom de 39 mensen zijn omgekomen in hun reis naar de haven Purfleet. De 25-jarige bestuurder van de koelwagen waarin woensdag in het Engelse Grays de 39 mensen zijn aangetroffen, is beschuldigd van doodslag. Dit heeft de politie van Essex zaterdag bekendgemaakt.

Zaterdag doorzocht de politie ook de woning in Warrington van een echtpaar dat vrijdag werd gearresteerd in verband met de dood van de 39 mensen. Dat meldde de krant Daily Mail.

Liefst 39 mensen werden woensdag levenloos aangetroffen in een container in Engeland, na een reis over zee van het Europese vasteland. Vermoedelijk gaat het om een geval van mensensmokkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Zeebrugge , Viëtnamezen , koelcontainer , transmigranten , Essex

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni