De daklozenwerking van vzw straatverplegers in Brussel is het goede doel van Brussel Helpt 2023

| De daklozenwerking van vzw straatverplegers in Brussel is het goede doel van Brussel Helpt 2023.

Brussel Helpt 2023: nog enkele uren om je in te schrijven

22/11/2023

Donderdag om 12 uur sluiten de inschrijvingen voor De Grootste Spaghettislag Ter Wereld.

Zaterdag vindt op 130 plaatsen in Brussel de Grootste Spaghettislag Ter Wereld plaats. Voorlopig worden er meer dan 5.000 porties gemaakt, die allemaal in een recordtijd zullen opgepeuzeld zijn. Maar jullie weten wat er gezegd wordt wanneer het gezellig is in Brussel: er kan er altijd nog eentje bij.

Dus, wie de vzw Straatverplegers nog een duwtje in de rug wil geven heeft nog tijd tot donderdagmiddag 12 uur om deel te nemen. Dat kan op twee manieren: door zelf spaghetti te koken en serveren, of door spaghetti te bestellen en zaterdag ergens in de stad aan te schuiven aan een tafel met dampende borden.

Een pastamaaltijd – vlees, halal of veggie – kost een zeer democratische 10 euro. Extra donaties voor vzw Straatverplegers zijn natuurlijk meer dan welkom. Dat kan via de website www.brusselhelpt.be, waar je je ook kan inschrijven als kok of lekkerbek.

Nieuw dit jaar is dat je ook spaghetti kan kopen aan een balie in verschillende gemeenschapscentra. Op die manier wil de actie mensen bereiken die geen toegang hebben tot een website, of zich niet comfortabel voelen bij een digitale aankoop.

Voor Paspartoe-kaarthouders met recht op verhoogde tegemoetkoming kost een portie spaghetti daar 2 euro in plaats van 10 euro.

Brussel Helpt 2023

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Dit jaar organiseren we de ‘De Grootste Spaghettislag ter Wereld’ om geld in te zamelen voor vzw Straatverplegers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Brussel Helpt 2023 , Brussel Helpt 2023 , de grootste spaghettislag ter wereld , vzw Straatverplegers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni