Franstalige basisschool doet eerste keer mee aan Brussel Helpt: 'Zo oefenen we Nederlands'

16/11/2023

De leerlingen van de Franstalige basisschool Saint-André in Elsene doen dit jaar voor de eerste keer mee aan Brussel Helpt. Barbara, hun leerkracht, is de drijvende kracht achter het initiatief. In de lessen Nederlands gaat het tegenwoordig bijna nergens anders over. "Zo hebben we een eigen affiche gemaakt met alle informatie over ons evenement", vertelt Matisse.

"Het idee kwam van een collega en het is een goede manier gebleken voor mijn leerlingen om kennis te maken met het Nederlands. Dat er een goed doel aan gekoppeld is, is natuurlijk ook een meerwaarde", vertelt leerkracht Barbara.

"We hebben allerlei video's van BRUZZKet bekeken om kennis te maken met BRUZZ", vertelt Sophia aan Bram. Jacques vertelt dan weer dat elke leerling een eigen opdracht heeft gekregen: "Ik ben bijvoorbeeld de dj, dus ik mag de muziek opzetten."

In totaal verkopen de leerlingen 200 porties spaghetti, zowel de klassieke bolognese als een halal en een vegetarische variant.

Brussel Helpt 2023

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Dit jaar organiseren we de ‘De Grootste Spaghettislag ter Wereld’ om geld in te zamelen voor vzw Straatverplegers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Samenleving , Brussel Helpt 2023 , Brussel Helpt 2023 , vzw Straatverplegers , institut saint-andré

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni