Archiefbeeld: mondmaskers tijdens de coronacrisis in Sint-Joost-ten-Node.

Brussel kleurt oranje op kaart van Europees agentschap voor ziektepreventie

HD
© Belga
14/08/2020

Brussel verschijnt sinds vrijdag in donker oranje op de epidemiologische kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). De regio heeft inderdaad de drempel van 60 nieuwe gevallen van coronavirus per 100.000 inwoners overschreden in twee weken, van 27 juli tot 9 augustus.

De hoofdstad sluit zich dus aan bij Vlaanderen, dat sinds 6 augustus als donker oranje is geklasseerd. In het noorden van het land is het aantal nieuwe gevallen van Covid-19 per 100.000 inwoners in 14 dagen nog steeds meer dan 60 en minder dan 120. Wallonië blijft van zijn kant licht oranje, met tussen 20 en 60 besmettingen per 100.000 inwoners over dezelfde periode.

In West-Europa komt slechts één regio van Nederland, één van Zweden en een deel van Spanje ook in donkeroranje kleur voor.

Een van de gebieden in het rood is Luxemburg. Het land registreerde 122,5 gevallen van Covid-19 per 100.000 inwoners in twee weken. Dit hoge cijfer wordt echter verklaard door het grote aantal uitgevoerde tests. Daarnaast screent Luxemburg ook grensarbeiders uit België, Frankrijk en Duitsland.

Verschillende regio's in Spanje, waaronder Catalonië, zijn ook met rood gemarkeerd, evenals verschillende regio's in Roemenië en Bulgarije.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , aantal besmettingen coronavirus , alarmdrempel coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni