Contact-tracers trachten de corona-besmettingen in Brussel in kaart te brengen

Brussel krijgt meer zicht op besmettingen dankzij Vlaamse ZorgAtlas

© Belga
10/11/2020

Begin augustus lanceerde Zorg en Gezondheid een Vlaamse controletoren in zijn online ZorgAtlas, die per gemeente toont waar patiënten met COVID-19 zich bevinden tot op het niveau van de statistische sector. Vanaf vandaag zijn ook de Brusselse gemeentes opgenomen in deze controletoren. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag/dinsdag.

De Brusselse lokale besturen en gezondheidsdiensten krijgen zo een meer gedetailleerd zicht op waar besmette personen zich bevinden in Brussel. "Op vraag van onze Brusselse collega's hebben we nu het Brussels Gewest kunnen toevoegen aan onze controletoren", zegt Joris Moonens, woordvoerder Zorg en Gezondheid. "Brusselse burgemeesters en noodplanningscoördinatoren kunnen zo beter monitoren waar eventuele concentraties van besmette personen zich bevinden. Ook de lokale besturen in de Vlaamse rand krijgen zo een beter zicht op de situatie bij de Brusselse buren."

"De Zorgatlas is een heel nuttig instrument voor steden en gemeenten in Vlaanderen", zegt Vlaams minister Wouter Beke. "We zijn blij dat we met dit verhaal ook Brussel kunnen helpen, zodat zij geen eigen systeem op poten hoeven te zetten. Een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen overheden een groot verschil maakt in de aanpak van deze coronacrisis."

Medisch verantwoordelijken van de Brusselse eerstelijnszone krijgen via de ZorgAtlas ook toegang tot individuele patiëntgegevens, wat hen helpt bij de begeleiding en ondersteuning van patiënten en lokaal bron- en clusteronderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Zorg en Gezondheid , zorgatlas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni