Brussel past test- en tracingstrategie aan

© Belgaimage

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) gaat het testaanbod in het Brussels gewest stroomlijnen om zich aan te passen aan de sterke daling van de vraag. Dat meldt de GGC vrijdag in een mededeling.

Het dagelijkse aantal testen in het Brusselse gewest is gedaald naar 3.500, wat nog steeds hoog is in vergelijking met de andere Belgische provincies. Tegelijkertijd daalt de positiviteitsratio tot 12,9 procent en de incidentie tot 453, wat een daling is van 25 procent van de positieve gevallen de afgelopen zeven dagen.

Ook wat de hospitalisaties, opnames op intensieve zorgen en overlijdens betreft, zijn alle indicatoren in het gewest aan het dalen. Dankzij deze verbetering van de situatie kunnen de meeste Brusselse ziekenhuizen overschakelen naar fase 1A.

De testcentra blijven behouden om de toegankelijkheid van testen te garanderen, maar de GGC wil omwille van de daling het aanbod wel stroomlijnen. Daarom verhuist het testcentrum in Molenbeek, momenteel op Nijverheidskaai 31, op maandag 14 maart naar het vaccinatiecentrum op de Gentsesteenweg 696 in Molenbeek.

Het callcenter zal geen contacttracing meer verrichten zoals tot nu toe het geval was. Burgers kunnen het callcenter wel nog steeds bellen met vragen over testen en tracing, vaccinatie, certificaten en om een afspraak te maken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?