Brussel scoort in Europese ‘Migrant Entrepreneur Awards’

© Zarafa Asbl
| De inclusieve crèche Zarafa is een van de genomineerden.

Van een waterzuiveringsspecialist tot een crèche voor dove en hardhorende kinderen, zes Brusselaars mogen zich tot de genomineerden voor de eerste Europese prijs voor ondernemers met een migratie-achtergrond tellen. De winnaars worden op 7 november in Brussel bekend gemaakt.

Wie zijn de genomineerden?

Ilias Kavadias is de zoon van Griekse gastarbeiders. Hij startte een bedrijf in de bouwsector dat zich specialiseerd in alles wat met ecologische waterzuivering te maken heeft.

Hinde Boulbayem is een 38-jarige van Marokkaanse. Met haar bedrijf SUMY heeft ze zich gespecialiseerd in duurzaam transport en ecologische logistiek in een stedelijke omgeving.

Obada Otabashi is een van de drijvende krachten achter de vzw We Exist dat zich inzet voor de tewerkstelling van Syrische vluchtelingen en de promotie van de Syrische cultuur.

Richepin Hugues Njeungna zet zich met Vitrine Africaine in voor de Afrikaanse diaspora in België en Europa. Het is het eerste referentieportaal voor professionals binnen de diaspora.

Cecilia-Sarah Ntelo werd in Brussel geboren met de Franse nationaliteit. Ze is het brein achter de inclusieve crèche Zarafa voor dove en hardhorende kinderen.

Nana Willy is een 40-jarige van Kameroenese afkomst. Hij promoot muziek, voornamelijk Afrobeats en Afrohouse, via zijn Dj Academy en door de organisatie van evenementen.

De awards werden in 2009 voor het eerst uitgedeeld door het bedrijf Moneygram in 2009 in Italië. Dit jaar worden de awards uitgebreid naar Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en België. Per land worden er drie prijzen uitgereikt in de categorieën maatschappelijke verantwoordelijkheid, economische groei en innovatie.

Tussen de Belgische genomineerden bevinden zich 6 uitzonderlijke Brusselaars. Voor alle informatie over de genomineerden kan u terecht op de website van de awards.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?