Brussel Stad bestrijdt seksuele intimidatie met QR-code

© Pxhere

De Stad Brussel wil plekken in kaart brengen waar mensen seksueel worden geïntimideerd. De gemeente doet dit door op verschillende plaatsen panelen te plaatsen met een QR-code. Passanten kunnen de code scannen en zo aangeven waar en wat voor soort intimidatie ze hebben ervaren. Dat weet La Capitale.

Het initiatief komt er van schepen van Cultuur Delphine Houba (PS) en schepen van Gelijke Kansen Khalid Zian, (PS) in samenwerking met solidariteitsorganisatie Plan International Belgium.

“Seksuele intimidatie is een wereldwijd fenomeen dat niet alleen in Brussel bestaat,” klinkt het bij Houba in La Capitale. “Maar als hoofdstad van België en Europa is het belangrijk dat we streng kunnen optreden. Iedereen moet zich goed kunnen voelen in de openbare ruimte. De straat is van iedereen.”

Zones identificeren

In Brussel Stad hangen nu op verschillende plaatsen posters met een QR-code. “Na het scannen van de code kunnen passanten de plaatsen melden waar ze zich al dan niet veilig voelen,” aldus nog Houba. “Met de user generated content kunnen we de risicovolle plaatsen in kaart brengen."

"Als we onrustwekkende zones kunnen identificeren, kunnen we ze vervolgens aanpakken met extra veiligheidsmaatregelen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over het invoeren van meer politiepatrouilles.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?