| Missen jullie ook die typische kantoorgeluiden nu jullie thuiswerken?

Brusselaar scoort met online kantoorgeluiden

NLS
© BRUZZ
12/08/2020

Voor de thuiswerkers die hun vertrouwde kantooromgeving erg hard missen, is er de 'Office Noise Generator'. De app waarbij je kantoorgeluiden kan nabootsen begon als een grap maar werd een onverhoopt succes, zegt de Brusselse ontwerper Stéphane Pigeon.

Op de ‘Office Noise Generator’ vind je typische kantoorgeluiden zoals printers, airconditioning, en pratende collega’s. Elk geluid kan je stiller of luider zetten, zodat je voor jezelf de ideale auditieve werkomgeving kan creëren.

“Het begon eigenlijk als grap”, zegt Pigeon. “Maar sinds de lancering in april is de app al meer dan 200.000 keer gebruikt." Het succes weerspiegelt zich ook in de commentaren op de website, waar de tool ook beschikbaar is. "Het voelt alsof ik opnieuw een doel heb om te werken en alsof er mensen rond mij zitten die me motiveren. Ik ben veel productiever geworden met deze klanken op de achtergrond", klinkt het.

Omgevingsgeluid

Volgens Pigeon valt het succes te verklaren door de toename aan mensen die van thuis werken. “Als we ons vaak in een bepaalde omgeving bevinden, wennen onze hersenen aan het geluid”, vertelt hij. “Op kantoor zijn dus de geluiden van printers, en collega’s en airco’s wel aanwezig op de achtergrond, maar door gewenning zijn we ons daar niet altijd bewust van.”

En net omdat we zo gewend zijn aan het geluid op kantoor, is het voor sommigen moeilijker om zich thuis te concentreren. “Thuis zijn er andere omgevingsgeluiden zoals een auto die voorbij rijdt of de blaffende hond van de buren”, legt hij uit. “Omdat je die prikkels actiever opneemt, raak je dus sneller afgeleid van je werk. Daarom gebruiken sommigen de app, om storende geluiden weg te filteren."

Office Noise Generator

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , App

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni