Om het veiligheidsgevoel bij het gebruik van vervoersdienst Collecto te verhogen, zal de klant onder andere de mogelijkheid krijgen om via het identificatienummer van de chauffeur meer informatie op te vragen over de bestuurder in kwestie.

Extra maatregelen moeten gebruik van Collecto veiliger maken

GR
© BRUZZ
04/01/2020

De Brusselse regering gaat vervoersdienst Collecto extra maatregelen opleggen om de veiligheid te verhogen. Het doet dat na een klacht van een jonge studente begin november over seksueel misbruik. Een man zou zich toen valselijk hebben uitgegeven als chauffeur bij de maatschappij en de vrouw vervolgens hebben aangerand.

De studente aan de ULB deelde haar getuigenis begin november op Facebook, waarna het bericht meer dan 2.000 keer gedeeld. De Brusselse regering heeft nu een pakket maatregelen klaar die het gebruik van de vervoersdienst Collecto veiliger moet maken, zo meldt de website van La Capitale.

Identificatienummer en GPS

Minister-president Rudi Vervoort (PS) kreeg hierover een vraag van parlementslid Clémentine Barzin (MR) in het parlement. Hij herinnerde haar er eerst aan dat Collecto uitsluitend werkt met chauffeurs uit de hoofdstad die verbonden zijn aan de erkende taxidienst Taxis Verts. Dat houdt in dat alle auto’s uitgerust moeten zijn met het logo van Taxis Verts en het identificatienummer van de bestuurder in kwestie.

In de toekomst zal het voor de klant op die manier mogelijk zijn om via de app het identificatienummer in te geven en op die manier meer informatie te verkrijgen over de bestuurder. Alle auto’s zullen daarnaast ook getracked worden via GPS. Bij eventuele problemen kan er zo sneller worden ingegrepen. Vervoort maakte tijdens zijn uitleg duidelijk dat Collecto voorlopig van zijn klanten zelf geen voorstellen heeft binnengekregen om de dienst te optimaliseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Samenleving , Collecto , ULB-studente , App

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni