Brusselaar slachtoffer van ongeval met vluchtmisdrijf in Schepdaal

© Google Streetview
| Het Brussels slachtoffer stond te wachten aan de bushalte Schepdaal Loveveld

Een Brusselaar was vrijdagochtend het slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf in Schepdaal. Terwijl de 34-jarige man stond te wachten op een bus werd hij van het voetpad gemaaid door een wagen. Het slachtoffer is vier weken arbeidsongeschikt, de dader werd opgespoord.

Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Brussel, stond ter hoogte van het kruispunt van de Akkerstraat met de Loveldstraat op een bus richting Brussel te wachten, toen hij werd gegrepen door een automobilist. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en is vier weken arbeidsongeschikt.

"Bij het ongeval was slechts één voertuig betrokken", zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. "De bestuurder reed volgens getuigen te snel en miste daardoor zijn bocht. Hij schepte het slachtoffer aan de bushalte op en heeft nadien de vlucht genomen."

Een getuige kon de nummerplaat noteren en contacteerde de politie. Een 26-jarige man uit Asse, werd bij hem thuis gearresteerd en gaf de feiten toe. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die liet hem na verhoor vrij onder voorwaarden. De dader verklaarde het vluchtmisdrijf als een paniekreactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?