Brusselaars die huisarts nodig hebben bellen 1710

© Belga

Brusselaars zonder huisarts kunnen voortaan terecht op het uniek nummer 1710 voor medisch advies over hun gezondheidstoestand, in het kader van de coronacrisis.

Heel wat Brusselse inwoners vinden moeilijk hun weg naar een huisarts. Ze bellen dan maar naar het noodnummer 112 en naar de wachtdiensten, met als risico dat die lijnen overbelast geraken en onbereikbaar worden voor andere patiënten. Via het nieuwe nummer 1710 komen Brusselaars terecht bij een dispatching van huisartsen, die hen zal adviseren en doorverwijzen waar nodig.

Het nummer is sinds donderdag functioneel. Prioritaire doelgroep zijn mensen die hoesten, verkouden zijn of koorts hebben en die vermoeden dat ze het coronavirus opliepen. Er wordt benadrukt dat het bellen van de vaste huisarts, of - bij gebrek daaraan - van het nummer 1710 de eerste reflex moet zijn. De medische diensten staan nog steeds paraat om verdachte gevallen op te vangen.

Het nummer werd geopend door de hoge ambtenaar van de Brusselse agglomeratie, in samenwerking met de FOD Volksgezondheid, de Federatie van Brusselse Huisartsen, de Brusselse Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) en het Rode Kruis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?