Dieter Vranckx, CEO van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines

Brussels Airlines helpt tijdelijk werkloos personeel aan ander werk via Randstad

© Belga
07/10/2020

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat een partnerschap aan met uitzendbedrijf Randstad om tijdelijk werkloos personeel dat opnieuw aan het werk wil gaan, te helpen bij het vinden van een tijdelijke baan in een andere sector. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij de financiële en sociale impact van de lange periode van inactiviteit op haar medewerkers beperken.

De coronacrisis leidt tot een lage vraag in de reissector. Daardoor is een groot deel van de werknemers van Brussels Airlines nog steeds tijdelijk werkloos. Aangezien er niet snel een herstel wordt verwacht, zal dit volgens het bedrijf nog gedurende een langere periode zo blijven.

Proefproject van twee weken

Via het partnerschap met Randstad wil Brussels Airlines nu het personeel de mogelijkheid bieden om een andere, tijdelijke baan te zoeken tot ze hun taken bij de luchtvaartmaatschappij kunnen hervatten. Het uitzendbedrijf zal de werknemers begeleiden naar een tijdelijke job in een andere sector. Volgens Brussels Airlines is het de eerste keer dat zo'n partnerschap wordt aangegaan.

Dit houdt ook in dat de RVA-uitkering voor tijdelijke werkloosheid wordt vervangen door een loon van de nieuwe werkgever. Brussels Airlines besliste wel om de bedrijfspremie die ze sinds maart toepast, verder uit te betalen.

Momenteel is een proefproject van twee weken aan de gang voor het rekruteren van het cabine- en cockpitpersoneel. Vanaf 15 oktober wordt het systeem uitgerold naar alle werknemers van Brussels Airlines.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brussels Airlines , Randstad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni