Brussels Airlines wordt gesmurft

© Brussels Airlines

Een reeks blauwe stripfiguurtjes zullen het volgende themavliegtuig van Brussels Airlines sieren. Dat is het resultaat van een ideeënwedstrijd die de luchtvaartmaatschappij uitschreef. De Smurfen haalden het in de finale met een overtuigende voorsprong op het thema art nouveau/Horta. Het nieuwe vliegtuig wordt volgend jaar onthuld.

Brussels Airlines kreeg in de maand augustus meer dan 1.400 ideeën toegestuurd over hoe het vijfde themavliegtuig van de maatschappij er zou moeten uitzien. Een jury selecteerde twee finalisten, maar al in de eerste uren van de publieksstemming was het duidelijk dat de Smurfen - een ontwerp van de Italiaanse studente Marta Mascellani - het zouden halen.

Ontwerp
Nu het winnende thema bekend is, start het werk om het ontwerp te finaliseren. Dat zal gebeuren in overleg met de winnaar van de ideeënwedstrijd en met de mensen die de rechten van de Smurfen beheren. Zij hebben zich eerder al principieel akkoord verklaard met een Smurfen-vliegtuig, zegt Brussels Airlines.

© Brussels Airlines

Geen onbekenden
De Smurfen zijn geen onbekenden voor Brussels Airlines. Zo vormen ze het thema op de speelgoeddoos die kinderen krijgen op sommige vluchten van de maatschappij. En ook op Brussels Airport zijn ze te zien: sinds de voorbije zomer wuiven Grote Smurf, Smurfin en Babysmurf de passagiers uit in pier B.

Maar een Smurfen-vliegtuig is geen primeur. Sinds de lente van 2017 vliegt er al een toestel van de luchtvaartmaatschappij SunExpress rond met de blauwe wezentjes. Dat vliegtuig kwam er naar aanleiding van de film Smurfs: The Lost Village (De Smurfen en het verloren dorp).

Vier themavliegtuigen
Brussels Airlines heeft al vier themavliegtuigen: Rackham (met als thema Kuifje), Magritte, Trident (Rode Duivels) en Amar (Tomorrowland).

In maart 2018 zal het nieuwe themavliegtuig normaal onthuld worden in het bijzijn van de winnaar, die ook mee mag op de eerste vlucht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?