Brussels Airport kan incident met bommengordel bevestigen noch ontkennen

© Brussels Airport

Brussels Airport kan een mogelijk incident met een bommengordel op de luchthaven niet ontkennen of bevestigen. Dat zegt woordvoerster Anke Fransen donderdagmiddag.

Het Laatste Nieuws schrijft donderdag dat een "mystery passenger", die wordt ingezet om de veiligheid te testen, op 1 oktober 2018 probleemloos voorbij de veiligheidscontrole geraakte met een nagemaakte bomgordel om zijn middel.

"De gordel zag er erg geloofwaardig uit, met draadjes, een detonator en een stof die dezelfde dichtheid had als echte explosieven. Ik droeg hem met een elastische klittenband rond mijn middel", getuigt de mystery passenger anoniem.

Brussels Airport geeft sowieso geen toelichting rond veiligheid en procedures, "in het belang van de veiligheid van de passagiers en het personeel". "Ik kan niet bevestigen of ontkennen dat er een voorval met een bommengordel heeft plaatsgevonden", zegt Anke Fransen.

De woordvoerster benadrukt wel dat er regelmatig audits rond de controles en de veiligheid worden uitgevoerd, onder meer door de Europese Commissie, de Amerikaanse luchthavenautoriteiten en het Belgische Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?