Brussels Airport schrapt preventief vluchten op 9 november

© Belga
03/11/2022

Als gevolg van de nationale actiedag door de vakbonden, op woensdag 9 november, verwacht Brussels Airport heel wat hinder. De luchthaven heeft daarom voor die dag al preventief ongeveer 40 procent van de geplande vluchten geannuleerd, zegt ze donderdag. Er lopen nog gesprekken met partners en luchtvaartmaatschappijen om te bekijken of er bijkomende maatregelen nodig zijn om chaos te vermijden.

Door vluchten te schrappen of te verplaatsen, wil men te lange wachtrijen en vertragingen die dag vermijden.

Passagiers die getroffen worden, zullen persoonlijk door hun luchtvaartmaatschappij geïnformeerd worden, klinkt het. Hoeveel reizigers geïmpacteerd worden is niet bekend.

Aan de passagiers die wel kunnen afreizen, wordt gevraagd om enkel handbagage mee te nemen. Daarnaast moet men voor het transport van en naar de luchthaven ook rekening houden met mogelijke hinder op het openbaar vervoer. Brussels Airport betreurt de impact van de actiedag voor de passagiers.

Vakbond ACV heeft voor 9 november een algemene actie- en stakingsdag aangekondigd, ABVV heeft het over een interprofessionele staking en de liberale vakbond over een algemene actiedag waarbij bedrijven zelf kiezen of ze staken of niet.

Aanleiding is de koopkrachtcrisis. De bonden eisen onder meer een prijsplafond voor gas en elektriciteit en een aanpassing van de loonnormwet. Ook de aanvallen van de werkgevers op de index moeten stoppen, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , staking , luchthaven van Zaventem , Brussels Airport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni