| Het Brussels Beer Project hoopt op termijn 1.000 broden per week te verkopen.

Brussels Beer Project maakt nu ook brood van bier

GR
© BRUZZ
17/10/2018

Na het brouwen van bier uit onverkocht brood, gaat het Brussels Beer Project nu ook brood maken van brouwerijdraf. “Dat is een kwalitatief bijproduct van het brouwproces dat vandaag onderbenut is”, zegt Bruno Volckrick van Brussels Beer Project aan BRUZZ.

In 2015 begon het Brussels Beer Project met het brouwen van bier op basis van onverkochte broden. Dat kreeg de naam Babylone en verwijst naar het oude Babylonische rijk ‘waar 7.000 jaar geleden vloeibaar, gefermenteerd brood de voorloper was van het bier’.

‘Rijk aan voedingsstoffen’

Na het brouwen van bier uit brood, maakt Brussels Beer Project nu de cirkel rond door ook brood te maken van brouwerijdraf. “Dat is een kwalitatief bijproduct van het brouwproces dat vandaag onderbenut is. We houden ervan om te spreken van een product in plaats van afval, omdat het enorm veel voedingsstoffen bevat zoals vezels en eiwitten”, zegt Bruno Volckrick van Brussels Beer Project aan BRUZZ.

Het bierbedrijf maakt de broden niet zelf. Het verwerkt de brouwerijdraf tot meel, waarna twee bakkerijen er brood van maken. Het gaat om de bakkerijen La Boule in Sint-Gillis en La Wetterenoise in Vorst. Daar kan je respectievelijk vanaf morgen en dit weekend voor het eerst dit bierbrood gaan proeven. Bij La Boule zal dat over de toonbank gaan onder de naam Bruxsels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sint-Gillis, Vorst, Samenleving, Economie, Brussels Beer Project, bierbrood

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni