Brussels Gewest steunt proefproject rond jongerengarantie in Marokko

© PhotoNews

Het Brussels gewest en de Marokkaanse regio Rabat-Salé-Kénitra hebben een akkoord over de tewerkstelling van jongeren. Actiris en zijn Marokkaanse tegenhanger Anapec gaan een proefproject opstarten rond jongerengarantie.

Bij de jongerengarantie krijgen jongeren die zich bij de dienst voor arbeidsbemiddeling inschrijven, de garantie dat ze binnen de zes maanden een opleiding, een stageplaats of een job worden aangeboden. Actiris helpt een gelijkaardige aanpak op te zetten in Marokko, voor de lokale arbeidsmarkt.

Het akkoord werd afgesloten tijdens een Brusselse missie onder leiding van minister-president Rudi Vervoort (PS) in de regio. De missie duurde de hele week en leidde tot een serie akkoorden rond toerisme, culturele promotie, werk en vorming.

Vervoort kondigde ook een akkoord aan waarbij beide regio's promotiestrategieën uitwerken om de toeristische en culturele troeven in de verf te zetten. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de toegankelijkheid van de gebieden, marketing, ontwikkeling van de digitalisering, kwalitatieve toeristische en culturele opleidingen en toerisme-ondernemerschap.

Uitwisseling

Minister-president Rudi Vervoort bracht in Rabat ook een bezoek aan het Lycée Moulay Youssef met leerlingen van drie Brusselse scholen, die in het kader van een uitwisselingsproject gedurende een week in de Marokkaanse school verbleven.

Voorts had hij politieke contacten met de Marokkaanse minister van Toerisme Sajid, met de minister van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland en Migratie Benatiq, en met de voorzitter van de regio Rabat-Salé-Kénitra, Sekkal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?