Brussels parket maant aan kalmte te bewaren rond vermeende pogingen tot kidnapping

© PhotoNews
| In totaal liepen er deze maand bij de Brusselse politie al zeven meldingen binnen over mogelijke ontvoeringspogingen van kinderen.

Het Brusselse parket heeft de laatste weken een reeks klachten ontvangen over mogelijke ontvoeringspogingen van kinderen in verschillende Brusselse gemeenten. "Wij nemen alle meldingen ernstig, maar we proberen wel de kalmte te bewaren", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. De onderzoeken naar de vermeende incidenten hebben voorlopig nog niets opgeleverd.

In de loop van de maand oktober liepen bij de verschillende Brusselse politiezones en het Brusselse parket al zeven meldingen binnen van mogelijke ontvoeringspogingen. De laatste dateert van afgelopen weekend. Een 11-jarige jongen uit Sint-Lambrechts-Woluwe zou toen op straat zijn aangesproken door een onbekende vrouw die hem zou hebben willen meelokken naar een lokale supermarkt.

"Dergelijke meldingen van mogelijke ontvoeringspogingen zijn niet uitzonderlijk", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Ze worden steeds ernstig genomen en de politie zet steeds alles in het werk om de verklaringen van de melders te onderzoeken. Dat is ook gebeurd in de dossiers die de voorbije weken zijn geopend."

'Geen angstpsychose creëren'

"Voorlopig is er geen enkele link vastgesteld tussen die verschillende dossiers. De onderzoeken hebben ook nog geen objectieve elementen aan het licht gebracht die erop wijzen dat er strafbare feiten zijn gepleegd", legt Goeman uit.

"Intussen willen we erop wijzen dat het verspreiden of becommentariëren van niet-gecontroleerde informatie of onbevestigde geruchten op sociale media het onderzoek niet vooruit helpt. We moeten opletten dat er geen angstpsychose gecreëerd wordt", aldus het parket nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?