Nieuwe melding poging tot kidnapping in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Google Maps
| Een oudere, gebruinde vrouw met een zonnebril en een sjaal dook plotseling voor Olivier (11) op aan de parking van de Proxy Delhaize aan het Populierenhof.

In Sint-Lambrechts-Woluwe zou de 11-jarige Olivier afgelopen zaterdag het slachtoffer zijn geworden van een poging tot ontvoering. De papa van de kleine jongen ging zelf op zoek naar de dader, maar zonder resultaat. Het is al de zevende melding van kidnapping in een maand tijd.

Olivier was afgelopen zaterdag rond de middag op weg naar een vriend, toen hij aan het Populierenhof in Sint-Lambrechts-Woluwe werd tegengehouden door een vrouw. Die zou hem gevraagd hebben of hij met haar wou meekomen naar het lokale shoppingcenter.

De elfjarige jongen antwoordde zijn belager dat ‘dit hier niet bestond’, waarop de vrouw het tegenovergestelde beweerde. “Jawel, kom maar met me mee”, zo vertelt Gaetan, de vader van Olivier, aan La Capitale.

“Mijn zoon is daarna met tranen in de ogen naar het huis van zijn vriend gespurt, omdat dit het dichtste bij was. Hij heeft mij daar meteen opgebeld en vertelt wat er gebeurd is. Ik ben dan onmiddellijk op zoek gegaan naar een ‘oudere, gebruinde vrouw met een zonnebril en een sjaal’, zoals Olivier ze aan mij had beschreven. Maar de vrouw was natuurlijk nergens te bespeuren.”

Zeven meldingen in een maand

Het is niet de eerste keer dat Sint-Lambrechts-Woluwe wordt opgeschrikt door een poging tot kidnapping. De voorbije twee weken werd er bij de politie al eens melding gemaakt van een gelijkaardig verhaal. Daarbij kwam de beschrijving van de dader overeen met die van Olivier.

Voorlopig is het wel nog onduidelijk of beide zaken aan elkaar gelinkt kunnen worden. Sinds het begin van de maand oktober werden er in heel Brussel al zeven gevallen van ontvoeringspogingen gesignaleerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?