1726 ZUIDSTATION toiletten 16

| Toiletten aan het Zuidstation

Brussels Parlement wil dat gewest openbare toiletten beheert

© Belga
18/02/2022

Het Brussels Parlement heeft vrijdag unaniem een resolutie van de meerderheid goedgekeurd die pleit voor een gewestelijk beheer van de openbare toiletten in Brussel.

De resolutie verwijst naar de lockdown, toen de mensen niet bij de horeca en andere voorzieningen terecht konden, en ook de publieke toiletten gesloten bleven.

De meeste openbare toiletten op Brussels grondgebied zijn in gemeentelijk beheer. Sommige gemeenten nemen dat vraagstuk serieus, andere niet. Voor de initiatiefnemers is het een kwestie van algemeen belang, die op grote schaal moet aangepakt worden.

Het is niet logisch dat één gemeente verantwoordelijk is voor het beheer van openbare toiletten aan een drukbezocht treinstation, luidt het.

Daarom vraagt de resolutie dat perspective.brussels zou onderzoeken waar er toiletten moeten bijkomen en om een plan te maken voor het onderhoud (en dus ook de bevoegdheden af te spreken in overleg met urban.brussels, visit.brussels en openbaar vervoersmaatschappijen voor toiletten in stations).

Het parlement vraagt ook om een ontwerpwedstrijd voor een designtoilet op een emblematische plaats in Brussel, alsook een basisconcept voor een modulair toilet dat gemakkelijk op verschillende plaatsen kan worden ingezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, openbare toiletten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni