3 mei 2021: opening van het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd in Neder-Over-Heembeek

| In mei werd het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd voor het eerst geopend.

Brussels zorgpersoneel ontvangt uitnodiging voor derde prik

© Belga
22/11/2021

Het Brusselse zorgpersoneel kan vanaf maandag een derde boosterprik van het coronavaccin krijgen. Om de hogere vraag naar vaccins op te vangen heropent ook het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek. Dat heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) bekendgemaakt.

Alle zorgverleners die ouder zijn dan 18 jaar en bekend zijn in de CoBRHA databank, die alle erkende zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers in België bevat, zijn uitgenodigd voor een derde prik. De zorgverleners die verbonden zijn aan een collectiviteit, zoals een rusthuis of een ziekenhuis, worden gevaccineerd op hun werkplek. Die vaccinatieronde is al gestart. Andere zorgmedewerkers kunnen hun derde prik krijgen in een vaccinatiepost naar keuze.

In het Militair Hospitaal kan het uitgenodigde personeel uit de eerstelijnszorg tot 23 december 2021 langskomen voor een herhalingsdosis. Tegelijkertijd kunnen ook Brusselaars er langskomen voor een vaccin. Het maakt daarbij niet uit of het om een eerste, tweede of derde dosis gaat. "Deze heropening voor het brede publiek draagt ertoe bij om de vaccinatiecapaciteit van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest te verhogen. Enkel het Pfizervaccin zal toegediend worden," meldt de GGC.

Het Militair Hospitaal had haar voormalige bloedtransfusiecentrum in mei al omgevormd tot een vaccinatiecentrum. Eerst mocht de gewone bevolking er langskomen voor een coronavaccin en nadien bleef het centrum open om Belgen te vaccineren die in het buitenland wonen en terugkeren naar hier voor hun vaccinatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , boosterprik , militair hospitaal Neder-Over-Heembeek , derde coronaprik , zorgpersoneel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni