Brusselse ‘Boqueria’ loopt vertraging op

© Abatan
De grote overdekte markt in de slachthuizen van Kuregem komt er pas in 2014. Het project, geïnspireerd door La Boqueria in Barcelona, zou aanvankelijk in 2013 voltooid zijn, maar liep vertraging op omdat beheerder nv Abatan de plannen om financiële en stedenbouwkundige redenen moest hertekenen.

Een 12.000 vierkante meter grote overdekte markthal voor groenten, fruit en vlees, met daarnaast plaats voor woongelegenheid. Dat is het project dat Abatan in de slachthuizen van Kuregem wil verwezenlijken. Oorspronkelijk zou de markt in september 2013 opengaan, maar die deadline is nu verlegd, schrijft De Standaard en wordt bevestigd door Joris Tiebout, ceo van Abatan.

"We hopen dat de markt in april 2014 de deuren kan openen," zegt Tiebout. "We hebben vertraging opgelopen omdat onze interpretatie van het bestemmingsplan van de wijk verschilde met die van de overheid. Oorspronkelijk waren er een negentigtal appartementen voorzien, maar dat aantal moesten we terugbrengen tot een dertigtal. Daarnaast lagen de kosten voor de sanering van de site hoger dan we aanvankelijk gedacht hadden. Daarom werd beslist om minder diep te graven, en verminderden de kosten van 3,5 tot 2 miljoen euro. De twee aanpassingen van de plannen hebben het project vertraagd."

Het project kost in totaal 15 miljoen euro. Abatan krijgt 6 miljoen euro subsidies van het Brussels Gewest en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Brussels Greenfields treedt bij om de kosten van de sanering de dekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?