Brusselse brandweer dagelijks heen en weer naar overstroomde gebieden

© Brusselse brandweer
| Brussel heeft acht brandweerlui, waarvan vijf duikers, naar Bomal-sur-Ourthe in Luxemburg gestuurd. Zij konden tien mensen redden.

De Brusselse brandweer is - een kleine week na de zondvloed die Wallonië trof - nog steeds actief in de regio. Kelders worden leeggepompt, nutsleidingen nagekeken.

Vanochtend zijn opnieuw achttien brandweerlieden naar Wallonië getrokken, om hulp te bieden aan de slachtoffers van de dodelijke overstromingen die vorige week de regio teisterden. "Een team is naar Luik vertrokken, een ander naar Rocourt", bevestigt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

"De brandweerlieden worden ter plekke geconfronteerd met tragische omstandigheden. Heel wat mensen zijn alles kwijt. Bovendien is het ook een praktische uitdaging: 's avonds is er bijvoorbeeld geen verlichting meer. Dat is ook een van de redenen waarom de teams dagelijks op en af moeten rijden."

De taken van de Brusselse brandweer zijn divers: "Kelders worden leeggepompt, nutsleidingen nagekeken", zegt Derieuw. "Dat wordt zeer geapprecieerd door de plaatselijke hulpdiensten alsook de bewoners. Daarvoor doen we het."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?