Brusselse brandweer komt boot in Anderlecht te hulp

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

De Brusselse brandweer is vrijdagvoormiddag enkele uren in de weer geweest om een lekkend binnenschip leeg te pompen in Anderlecht. Dat meldt de brandweer. Het ging niet om een lek in de romp van het schip, maar om een kraan van een van de ballastreservoirs.

Het ging om een leeg binnenschip dat binnenkort omgebouwd wordt tot een jeugdhuis en daarvoor via het kanaal verplaatst werd. De eigenaars van het schip merkten dat er water binnenliep in de machinekamers en in het voorruim, en verwittigden de brandweer.

"Het bleek niet te gaan om een lek in de romp maar om een kraan van één van de ballastreservoirs die slecht afgesteld stond", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "We hebben de kraan correct afgesteld en het water weggepompt. Het schip heeft geen olie of benzine verloren zodat er ook geen vervuiling van het kanaal is geweest." Het hele karwei nam een tweetal uur in beslag.

Brandweermannen reageerden ter plaatse met een brandweerauto en een reddingsvoertuig. Een onderwaterploeg werd ook gemobiliseerd, maar moest niet ingrijpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?