Brusselse brandweerlui houden woensdagochtend personeelsvergadering

© BRUZZ
| Interventie brandweer Rogierplein (archieffoto)

Bij de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt morgen/woensdag om 09.00 uur een personeelsvergadering gehouden. Dat meldt Eric Labourdette, vakbondsman van VSOA Lokale en Regionale Besturen. Vandaag/Dinsdag is ook de start van de stakingsaanzegging die werd ingediend bij de DBDMH.

De personeelsvergadering zal plaatsvinden in de kazerne aan de Helihavenlaan in Brussel. De brandweerlui en ambulanciers zullen daar samen met de vakbonden overleggen wat hun eisen zijn en wat de volgende stappen zijn binnen de stakingsaanzegging.

"De werklast is enorm verhoogd in het afgelopen jaar. Zo zijn er veel meer oproepen voor ambulances, maar er is niet genoeg personeel", stelt Labourdette.

De vakbond klaagt ook aan dat er te weinig psychosociale steun is voor de brandweer. Het grote aandeel brandweerlui dat met posttraumatische stress kampt, verklaart volgens de vakbond de afwezigheidsgraad van meer dan 10 procent in sommige kazernes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?