Brusselse coronapatiënt (74) is ernstig ziek

© PhotoNews
| 1 maart 2020: de federale regering, met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, (Open VLD), buigt zich over maatregelen tegen het coronavirus.

De toestand van een 74-jarige man die besmet is met het coronavirus en ook een longontsteking opliep, is onrustwekkend. De patiënt wordt behandeld in de Europa Ziekenhuizen in Brussel.

De krant Het Laatste Nieuws had de Brusselaar al dood verklaard, maar moest die informatie achteraf rechtzetten. De FOD Volksgezonheid bevestigt aan onze redactie evenwel dat zijn toestand niet erg stabiel is.

"De patiënt was in contact geweest met iemand die terugkeerde van Noord-Italië. Zo liep hij de besmetting op", zegt een woordvoerster van de FOD. "Sinds enkele dagen wordt hij verzorgd in de Europa Ziekenhuizen. Hij is er erg aan toe. Voor de besmetting met het coronavirus liep de man al een longontsteking op."

Ouderen

Nog volgens de woordvoerster zouden meerdere coronapatiënten zich in een "zorgwekkende toestand" bevinden. "Het gaat vooral om ouderen, die een medische geschiedenis of een zwakke gezondheid hebben."

Het aantal mensen dat in Brussel besmet raakt met het coronavirus stijgt gestaag. Volgens de meest recente cijfers zijn er in onze stad in totaal 32 besmettingen. In heel België gaat om 239 coronapatiënten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?