Brusselse en Waalse sectoren houden maandag 'slakkenoperatie' op Brusselse ring

© PhotoNews

Verschillende Waalse en Brusselse sectoren die getroffen werden door de coronacrisis houden maandagochtend tussen 9 en 10 uur een "slakkenoperatie" op de Brusselse ring. Ze "vieren" daarmee een jaar van onderbreking van hun activiteiten. Aan het Atomium wordt nadien een bijeenkomst gepland.

"Onze sectoren voldoen aan de richtlijnen die zijn opgelegd door de overheid en experten. We passen de regels toe zonder blikken of blozen en gaan akkoord met de investeringen en protocollen die ons worden opgelegd. Ieder van ons draagt bij om de gezondheidssituatie te verbeteren", klinkt het bij verschillende vertegenwoordigers van de horeca, catering en evenementen. "Een jaar later is het duidelijk dat onze opofferingen, die van onze personeelsleden en onze families niet voldoende in rekening gebracht worden."

De verschillende sectoren roepen daarom premier Alexander De Croo en de federale regering op voor een eerlijke behandeling en eisen dezelfde economische hulp in alle regio's van ons land.

Concreet zijn er twee acties gepland. Een eerste konvooi, bestaande uit demonstranten uit de provincies Namen, Luik en Luxemburg, plant om 9 uur aan te komen op de Brusselse ring. De voertuigen zullen dan aan 70 kilometer per uur rijden op maximaal twee rijstroken tot aan de Heizel. Een tweede konvooi, met professionals uit Brussel en Henegouwen, plant eveneens om 9 uur eenzelfde actie. Nadien trekken alle demonstranten te voet naar de Heizel voor enkele toespraken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?