Brusselse hiphoppers Berry en Lefto promoten Nederlandstalig onderwijs in Brussel

© Belga
02/03/2021

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en Brussels minister van Onderwijs Sven Gatz lanceren een muzieknummer, samen met de Brusselse hiphoppers Berry en Lefto. Dat is de start van een grote communicatiecampagne die de Brusselse leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in de kijker wil zetten en lesgeven in de hoofdstad wil promoten.

Het Nederlandstalig onderwijs wint elk jaar aan populariteit in de hoofdstad, ook bij anderstalige jongeren. Momenteel gaan ongeveer 50.000 Brusselse ketjes naar de 150 Nederlandstalige basisscholen en 40 secundaire scholen van het Brussels Gewest.

Met deze campagne willen de VGC en onderwijsminister Sven Gatz het leerkrachtenberoep op een positieve manier in de kijker zetten. "Elke dag staan er meer dan 7.400 leerkrachten klaar om onze ketjes bij te leren. Ze doen dat met veel enthousiasme en inzet. De uitdagingen zijn groot en de verwachtingen vaak torenhoog. Leerkrachten willen geen schouderklopjes, maar verdienen wel waardering, daarom starten we deze campagne", zegt Sven Gatz.

Respect voor leerkrachten betuigen

De aftrap wordt gegeven door hiphoppers Berry en Lefto. Samen maakten ze een nummer waarin ze op hun eigen manier respect betuigen voor wat leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel elke dag doen. Berry was vorige maand nog finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en liep zelf school in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Lefto verdiende de voorbije jaren zijn muzikale sporen in binnen- en buitenland en zoekt momenteel een Nederlandstalige school voor zijn zoontje.

Na de lancering van het nummer volgt de rest van de campagne. Want naast leerkrachten opwaarderen en bedanken, moeten er ook extra leerkrachten gevonden worden. De campagne zal via sociale media verspreid worden en in het Brusselse straatbeeld te zien zijn.
De clip van Berry en Lefto en alle info over lesgeven in Brussel, vind je op www.leerkrachtBXL.be.

Berry en Lefto vertellen over hun eigen schooltijd tijdens 'BRUZZ live op café'.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni